Moseldalen

Under sommaren är det stor efterfrågan på hotellrum i Moseldalen

Se till att boka i tid

Här hittar du våra utvalda hotell i Moseldalen

Zell

Zell

Zell ligger i Moseldalen, en timmes bilresa från både Koblenz och Trier, mer eller mindre mitt emellan dessa två städer. Den närmaste staden på vägen till Koblenz är Cochem, och de två närmaste på väg mot Trier är Traben-Trarbach och Bernkastel-Kues. Till kurorten Bad Bertrich i Voreifel det är en halvtimmes bilresa. De delar av staden som ligger vid floden, Gamla Stan, Kaimt och Merl, är på en höjd av ungefär 100 m över havet på en märklig båge i floden Mosel, känt som Zeller Hamm.

I Zell hittar man bl.a. teatergruppen Kätz och i stadshuset finns en hembygdsgård med många föremål från stadens historia, vinodling och traditionellt hantverk.

I stor utsträckning präglas Zell av vinodling och med sina 331 hektar vingårdar är staden också, efter Piesport (413 ha) det största vinodlingsdistriktet i Mosels vinregion. Traditionellt är det Riesling mesta som odlas här. Känt långt utanför det lokala området är Zeller Schwarze Katz. Vinodling har dessutom tillhandahållit grunden för en annan industri, bl.a. turism, som också är av stor ekonomisk betydelse. Zell är bland annat säte för vinmakaren Zimmermann-Graeff & Müller.

48 hour sale April Image Banner 160 x 600