Moseldalen

Under sommaren är det stor efterfrågan på hotellrum i Moseldalen

Se till att boka i tid

Här hittar du våra utvalda hotell i Moseldalen

Aktiviteter att göra i Moseldalen

Moseldalen är en mysig liten floddal belägen i sydvästra Tyskland. Dess otroligt vackra natur gör dalen till det perfekta resmålet, vilken tusentals människor besöker varje år. Utöver dess fantastiska natur, finns det aktiviteter du inte får missa när du besöker dalen.

Njuta av landskapet i en flodbåt

Det finns många flodbåtar tillgängliga som du kan välja att ta en tur i för att färdas i sagolandskapet. Närheten till vattnet förstärker närheten till naturen samtidigt som du kan kolla på den fina miljön runtomkring. Dessutom kan du välja att stanna till i någon av städerna som finns längs med floden och utforska området.

Avnjut en middag i dalen

I Moseldalen har vinet alltid spelat stor roll och därför samlas turismen ofta kring saker som handlar om vin. Varför inte avnjuta en god middag; ensam eller i ett sällskap och ta in ett gott lokalt vin? Många av restaurangerna är traditionella såväl till stilen på maten som stilen på serveringspersonalen. Bli inte förvänad om kvinnorna har vackra traditionella klänningar och männen har lederhosen-liknande byxor med hängslen och vit skjorta. Det varma klimatet tillsammans med en vacker utsikt över dalen, utgör det perfekta stället för att ta en matpaus.

Upplev historien i Moseldalen

Slott och borgar från forna tider finns det många av i Moseldalen. Det är ett stort tips att uppleva dessa historiska verk med dina egna ögon. Att vandra omkring och se dessa byggnader blir nästan som en rundtur i historien, så missa inte den chansen!

Klotten - en utflykt för alla åldrar

Du kanske inte hört talas om Klotten, men det är en plats du bör besöka om du befinner dig i Moseldalen. Den idylliska vinbyn är full av aktiviteter för personer i alla åldrar. Det finns både en fritidspark där du bland annat kan ta plats i en karusell och en djurpark där många olika djurarter kan iakttas. På Klotten kan ni dessutom ta en matpaus på deras restaurang om turistandet gjort er hungriga.

Om resan ej blir av

Skulle resan inte bli av till Moseldalen, finns det alltid andra alternativ. Stuguthyrning i Sverige kan vara ett intressant alternativ.

Historiska städer och charmiga byar

Utforska de pittoreska byarna längs Moselfloden, där kullerstensgator leder dig genom historia och tradition. Bernkastel-Kues, Cochem och Beilstein är bara några exempel på platser där medeltida charm möter modern komfort. Besök de kända torven och torgen, beundra de färgglada halftimrade husen och smaka på de lokala specialiteterna på de mysiga kaféerna.

Slott och ruiner

Moseldalen är känt för sina imponerande slott och borgar, som vakar över landskapet som tysta vittnen till en svunnen tid. Besök Reichsburg Cochem och Burg Eltz, två av områdets mest välbevarade slott. Vandring genom deras salar och torn ger inte bara en fantastisk utsikt över dalen utan också insikt i områdets rika historia.

Vingårdar och vinprovning

Moseldalen är hjärtat av tysk vinproduktion och är hem för några av världens bästa vingårdar. Ta en guidad tur genom vinfälten, lär dig om vinframställningens konst och avsluta dagen med en avkopplande vinprovning. De friska och eleganta Moselvinerna, särskilt Riesling, kommer att förtrolla dina smaklökar.

Cykling längs Moselcykelvägen

För de äventyrslystna erbjuder Moseldalen en otrolig cykelupplevelse längs Moselcykelvägen. Med sina slingrande stigar som följer floden tar vägen dig genom idylliska byar och vackra vingårdar. Upplev Mosels natursköna skönhet på två hjul och njut av den friska luften och lugnet.

Kulturella evenemang och festivaler

Under året fylls Moseldalen med olika kulturella evenemang och festivaler. Delta i vin- och matfestivaler, konserter, och traditionella marknader för att uppleva lokalbefolkningens gästfrihet och njuta av områdets levande kultur.

Oavsett om du är intresserad av historia, natur eller gastronomi, har Moseldalen något att erbjuda för varje resenär. Utforska dess charmiga byar, slott och vintraditioner för att upptäcka det magiska i denna unika region.