Moseldalen

Under sommaren är det stor efterfrågan på hotellrum i Moseldalen

Se till att boka i tid

Här hittar du våra utvalda hotell i Moseldalen

Aktiviteter att göra i Moseldalen

Moseldalen är en mysig liten floddal belägen i sydvästra Tyskland. Dess otroligt vackra natur gör dalen till det perfekta resmålet, vilken tusentals människor besöker varje år. Utöver dess fantastiska natur, finns det aktiviteter du inte får missa när du besöker dalen.

Njuta av landskapet i en flodbåt

Det finns många flodbåtar tillgängliga som du kan välja att ta en tur i för att färdas i sagolandskapet. Närheten till vattnet förstärker närheten till naturen samtidigt som du kan kolla på den fina miljön runtomkring. Dessutom kan du välja att stanna till i någon av städerna som finns längs med floden och utforska området.

Avnjut en middag i dalen

I Moseldalen har vinet alltid spelat stor roll och därför samlas turismen ofta kring saker som handlar om vin. Varför inte avnjuta en god middag; ensam eller i ett sällskap och ta in ett gott lokalt vin? Det varma klimatet tillsammans med en vacker utsikt över dalen, utgör det perfekta stället för att ta en matpaus.

Upplev historien i Moseldalen

Slott och borgar från forna tider finns det många av i Moseldalen. Det är ett stort tips att uppleva dessa historiska verk med dina egna ögon. Att vandra omkring och se dessa byggnader blir nästan som en rundtur i historien, så missa inte den chansen!

Klotten - en utflykt för alla åldrar

Du kanske inte hört talas om Klotten, men det är en plats du bör besöka om du befinner dig i Moseldalen. Den idylliska vinbyn är full av aktiviteter för personer i alla åldrar. Det finns både en fritidspark där du bland annat kan ta plats i en karusell och en djurpark där många olika djurarter kan iakttas. På Klotten kan ni dessutom ta en matpaus på deras restaurang om turistandet gjort er hungriga.

Om resan ej blir av

Skulle resan inte bli av till Moseldalen, finns det alltid andra alternativ. Stuguthyrning i Sverige kan vara ett intressant alternativ, kolla in här för bra stugor i Sverige.