Moseldalen

Under sommaren är det stor efterfrågan på hotellrum i Moseldalen

Se till att boka i tid

Här hittar du våra utvalda hotell i Moseldalen

Utflyktsmål och sevärdheter i Moseldalen

Mosel sträcker sig över ett relativt stort område, och det finns en hel del saker att se här. Mycket passar för den som gillar promenader, arkitektur och historia. Städerna är anrika, och lämpar sig utmärkt för att upptäcka till fots. I vissa av städerna finns även mängder av aktiviteter för de mindre i familjen att sysselsätta sig med.

Klotten

Weinhaus Thomas i Klotten

Inte långt från Cochem ligger den idylliska vinbyn och turistorten Klotten med nöjen för de minsta i resesällskapet. Här finns en fritidspark med mängder av karuseller och en vattenrutschbana. Det bästa av allt, har man bara betalat inträdet så är alla attraktioner gratis. Här finns också en djurpark med många olika djurarter.

Trier

Arkeologer tror att det har funnits bosättningar i Trier i över 16 000 år vid det här laget. Man vet säkert att romarna kom hit för strax över 2 000 år sedan, vilket har satt sina spår i arkitekturen. Trier ligger i hjärtat av Mosels mest pittoreska delar, med många välbevarade romerska sevärdheter att upptäcka. Den mest kända sevärdheten är nog Porta Nigra, en grind som finns med på UNESCOs världsarvslista.

Koblenz

I Koblez finns en delningsplats för två av Tysklands – och kanske Europas – allra vackraste floder; Rehn och Mosel. För den som ska utforska Moseldalen är det Koblenz en mycket bra plats att börja på. Du kan antingen ha det som en slags bas för dagsutflykter, eller så kan det vara det första av flera stopp du gör här. Något som inte bör missas är Deutsches Eck, (ungefär Tyska hörnan), som är den bit land som skiljer de båda floderna åt. Boende hittar du till exempel via Hotellmunchen.se, som visar hotell kring München och andra städer i relativ närhet.

Riddarborgen Burg Eltz

Riddarborgen Burg Eltz ägs fortfarande av en familj som är ättlingar till dem som byggde slottet mellan 11- och 12-talen. Burg Eltz var ett av få medeltidsslott att överleva krig och förstörelse i området. Det ligger ganska högt upp, och går att ta sig till från såväl Trier som Koblenz. Idag finns här restauranger, en butik och möjlighet att få guidning på tyska och engelska. Se till även att kika på Eltz Forest som omger slottet.