Moseldalen

Under sommaren är det stor efterfrågan på hotellrum i Moseldalen

Se till att boka i tid

Här hittar du våra utvalda hotell i Moseldalen

Bila till Moseldalen

Bila till Moseldalen

När du ska bila till Moseldalen finns det lite olika resvägar att välja bland. I resvägsbeskrivningarna utgår vi från Helsingborg och Malmö. Dit får ni alltså ta er på egen hand utan hjälp från oss på Moseldalen.se.

Först vill vi bara påminna om några saker som är viktiga inför resan. Om ni ska åka vintertid för att besöka de många julmarknaderna i Moseldalen bör ni komma ihåg att dubbdäck är totalförbjudna i Tyskland. Ertappas man av tysk polis med dubbdäck på bilen väntar dryga böter och körförbud. Körförbudet gäller till dess att bilen inte längre har dubbdäck. Antingen får du köpa godkända vinterdäck i tyskland, eller så är det bara att ta fram tången och börja slita bort dubb. Enklare är det att innan resan byta till dubbfria vinterdäck. Det går även att byta till sommardäck om väglaget tillåter det.

En annan viktig sak att kolla upp är om bilen har en försäkring som gäller utomlands, samt att försäkringen ger tillfredsställande ersättning om olyckan är framme. Se till att ta med försäkrings- och fordonshandlingar på resan.

Färja eller bro?

Priserna för färjan Helsingborg-Helsingör och Öresundsbron skiljer sig inte mycket åt. Öresundsbron är ett bra alternativ för de som bor i Skåne eller Blekinge, medan de som bor norr om dessa landskap kortar sin resväg med ca: 5 mil genom att ta färjan i Helsingborg. Du kan också boka resaScandlines hemsida så har du garanterad plats på valda avgångar.

Mellan Danmark och Tyskland är det färjan Rödby-Puttgarden som är den kortaste vägen. Överfarten tar ca: 45 minuter. Alternativet är att ta Stora Bältbron över till Fyn och sedan köra genom Jylland söderut mot den tyska gränsen vi Flensburg.

Oavsett vilken av dessa vägar du väljer ska du sedan köra mot Hamburg. Från Puttgarden åker du förbi Lübeck på motorväg A1, och från Flensburg passerar du Kiel på motorväg A7.

Västra vägen till Moseldalen

Den västra rutten till Moseldalen går via Bremen, Dortmund och Köln. Här följer du motorväg A1 till Leverkusen. Därefter kör du på A3 mot Mainz, men svänger av på A43 mot Koblenz i höjd med Wirges.

Östra vägen till Moseldalen

Den östra vägen till Moseldalen går via Hannover och Kassel på motorväg A7. Söder om Kassel tar du av på A5 mot Limburg an der Lahn. Vid Limburg an der Lahn byter du till motorväg A3 och därefter A43 mot Koblenz.

Några praktiska tips inför bilresan

Det kan vara jobbigt och långtråkigt att sitta länge i bilen under långa körningar. Som förare riskerar man att bli lite trött, men å andra sidan har man hela tiden något att göra. Passagararna måste däremot sysselsätta sig med annat. Nu för tiden finns det mycket att göra under resan än att läsa böcker och tidiningar. Surfplattor och laptops gör det smidigt att titta på filmer och serier. Med dessa prylar kan man också spela spel, både traditionella PC-spel eller spel på nätet som t.ex. bertilbingo eller något av de många spel som du hittar på Spela.se.

Om du reser med småbarn är det extra viktigt att de kan hålla sig sysselsatta med någon rolig aktivitet. Då är det också bra om man kan stanna och rasta ite oftare än om man åker enbart vuxna. Barnen får som bekant lite spring i benen med jämna mellanrum, så att stanna och låta dem springa av sig på en rastplats i 20 minuter är inte helt fel.