Moseldalen

Under sommaren är det stor efterfrågan på hotellrum i Moseldalen

Se till att boka i tid

Här hittar du våra utvalda hotell i Moseldalen

Cochem

Cochem

Cochem är en småstad med knappt 5000 invånare belägen i Moseldalen ca: 6 mil söder om Koblenz. I och runt staden finns många historiska sevärdheter. En av dessa är Pinnerkreuz, en utsiktsplats med utsikt över staden och det tidigare kejserliga slottet (Reichsburg), som kan nås med lift. Det finns också en vacker strandpromenad längs Mosel där med ett stort utbud av restauranger. En annan intressant sevärdhet är den historiska Senfmühle (Senapskvarnen) och vattenmätarhuset i Mosel.

Cochems gamla stadskärna består av många smala gränder, medeltida torg och vackra korsvirkeshus. Cochem är litet och det är smidigt att utforska staden till fots. Det finns ingen mening med att åka bil i Cochem, utan den ställer man förslagsvis vif parkeringarna utmed Mosel. Til fots kan man sedan upptäck de gamla kyrkorna, stadsportarna och murarna, eller så väljer man att strosa på strandpromenaden där man kan spana upp mot borgen Reichsburg. Strandpromenaden kanstas av många bänkar där man kan njuta av den stillsamma floden och de passerande pråmarna. Fulländat blir det med en medhavd flaska av något lokalt vin. Om ligger Cochem på Moseldalens skuggsida, men då kan man promenera över Moselbrücke till andra sidan floden för att njuta av kvällssolen.

Flodbåtar på Mosel

Flodbåtar på Mosel Cochem

Cochem är en knutpunkt för den omfattande trafiken av flodbåtar på Mosel. Från Cochem kan man enkelt ta båten till t ex Trier eller Koblenz. Det finns dels rena transportbåtar för att ta människor mellan städerna, men även restaurangbåtar och partybåtar för dem som vill ha lite mer hålligång. De senare kör ofta en vända till några närliggande städer för att sedan åka tillbaka till samma stad som man bröjade resan från.

48 hour sale April Image Banner 160 x 600